tiistai 27. toukokuuta 2014

Koulutilan ideapaja

Sain hanketta ja koulupuutarhatoimintaa (erityisesti Mankolassa) esittelevän pisteen valmiiksi ajoissa. Aiemman blogimerkinnän varaus kannatti siis tehdä... Sain muutaman vinkkauksen yhteistyötahoista, mutta yhä kaipaan niitä opettajia, varhaiskasvattajia, kouluja ja muita paikkoja joissa koulupuutarhatoiminnalle voisi olla sijaa.


Ideapajassa pääsimme keskustelemaan maaseutupohjaisesta ympäristökasvatuksesta idyllisessä koulutilamiljöössä. Leena Uosukainen esitteli Mikkalan perhekodin arkea, jossa luotetaan vahvasti maaseutuympäristöön ja eläinavusteiseen toimintaan. Eläimet, maatalous ja maaseutu voisivat olla Etelä-Savossa ne kärjet joilla ympäristökasvatuksen pohja olisi vahvin.


Kiertelimme koulutilalla pohtien erilaisten paikkojen ympäristökasvatuksellista arvoa ja haaveilimme siitä, mitä tahtoisimme vastaavissa paikoissa tehdä ja toteuttaa. Maaseutuun liittyviä hankkeita on käynnissä ja toteutuneina seudulla paljon: esimerkiksi Mahdollisuutena maisema, Emma ja Älykäs maaseutu. Pohjaa siis todella on, joten ei tartte kun pompata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti