tiistai 27. toukokuuta 2014

Savonlinnan ideapaja

Savonlinnan ideapaja pääsi humahtamaan melkein blogin ohi. Kokoonnuimme Savonlinnan OKL:n tiloihin melkoisella joukolla asiantuntemusta ja näkemystä - ideapajan keskustelut olivat perusteellisia ja pohdinnat varhaiskasvatuksen ja koulun roolista ympäristökasvatuksen saralla vallan asiantuntevalla pohjalla.

Osallistujat pääsivät kuulemaan kahdesta hankkeesta; openmetsa.fi ja Eväitä elämään lähiluonnosta. Henriikka Vartiainen esitteli oppimisympäristöjen muuttuvaa käyttöä ja Riitta Lunti alusti siitä, mitä eskari-ikäisen pitäisi tietää ja ymmärtää luonnosta. Työskentelyosassa pohdimme mm. mitä päiväkoteihin ja kouluihin olisi hyvä tuoda, ja minne sieltä olisi toisaalta hyvä välillä lähteä. Opetussuunnitelmia emme ehtineet käsitellä, mitä en toisaalta näin jälkikäteen ihmettele yhtään sillä kaiken edellä mainitun lisäksi pidimme pikaisen ympäristökasvatustyöryhmän kokouksen.

Näyttää siltä, että varhaiskasvatuksen ja koulun puolella on paljon tutkimusta johon pohjata lasten ja nuorten tasavertainen kohtelu ja elämyksellinen, kokemuksellinen opetus. Jokin koulun ja päiväkodin arjessa kuitenkin toimii vastahankatekijänä. Hieman tuntuu kaihertavan se, ettei yhteistyötä eri päiväkotien ja koulujen välillä ole ollut "kuin ennen vanhaan". Päiväkotien ja koulujen ekoverkostoa kaivataan, ja sellainenhan on muodostettavissa kunhan kiinnostuneet tahot saadaan lyötettyä yhteen.

Oletko sinä kiinnostunut taho? Minulla on sellainen tuntuma, että nyt olis lähdössä liikkeelle jotakin jolla voisi työstä tehdä entistä mielekkäämpää ja maailmasta paremman - kunhan vaan ensin löytäisin ne kiinnostuneet. Lastentarhanopettajat, luokanopettajat, aineenopettajat! Tämä hanke tarvitsisi teitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti