keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Yhteistuotantoa karttapohjaan

Olen nyt joulun alla tutustunut useampiinkin sivustoihin, joiden avulla voi tehdä karttaa yhteistuotantona. Ensimmäisenä ja pieniin kyselyihin älyttömän kätevänä välineenä on Grafetee, jonka käyttö esim. opetus- ja opintotarkoituksiin on täysin ilmaista. Miinuspuolena on, että karttapohjaa ei voi valita vaan se on aina Google mapsin tiekartta. Toinen palvelu, jota olen alkutestannut, on Zeemaps. Sillä on hitusen Googlen Omia karttoja kätevämpi toimia, vaikka siinäkin pohjakarttana on oletuksena Googlen tiekartta. Muitakin näkymiä kai saa valita, vaan vielä en ole itse sinne saakka päässyt.

Grafeteen lailla yhteistuotantoon on räätälöity Crowdmap. Pohjakartan valinta on tehty siinä helpoksi, ja pohjakartan voi valita uudestaan aina karttaa täydennellessä tilanteen mukaan sopivaksi. Crowdmap on toteutettu avoimella lähdekoodilla, ja siinä pohjalle voi valita myös Open street mapin. Siksipä rykäisin sinne alulle Etelä-Savon kestävän kehityksen yhteistyöverkoston karttaa. Voidaan täydennellä sitä sitten vaikka seuraavassa työpajassa.

Nyt ajattelin aloittaa joululoman. Olen tässä hankkeessa käyttänyt noin viittätoista eri selainpohjaista karttasykärettä, joista joulun jälkeen pitäisi tietoja ja taipumuksia lähteä kunnolla syventämään niin että saadaan sitä sisältöäkin sitten aikaan. Hyvää joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti