tiistai 2. helmikuuta 2016

Työpajan satoa


Työpajan osallistujat paritehtävän parissa.
Tammikuun työpajassa pohdittiin erityisesti yhteistuotantoon soveltuvia karttaohjelmia. Näistä Crowdmappiin tutustuttiin jo ennakkotehtävissä. Niiden ja työpajatyöskentelyn tuloksena totesimme, että pohja on hyvä mutta ainakaan meidän laitteillamme toimivuus ei ole kovin hyvä: sivusto jää monesti lataamaan eikä käyttö näin ole sujuvaa. Toisena testasimme Zeemapsia, josta aiemmin blogasinkin jo hitusen. Se toimi melko hyvin, ja sen pohjalle Ruraliainstituutin osallistujat suunnittelivatkin "Kylä kartoille" -keissiä. Mietittäväksi jäi vielä mm. saako kartalta tietoa ulos taulukkomuodossa ja miten hyvin toimintaan mobiilina voi luottaa.

Työpajan asiantuntija Antti Poikola pisti testiin myös Ushahidin, jonka plussana on esim. vaiheittaisen rakenteen luominen käyttäjien postauksille ja se, että sähköposti-ilmoitukset sai päälle helposti (ne toimivat myös Zeemapsissa, mutta niiden löytäminen oli hankalaa). Toisaalta Ushahidin käyttämistä rajoittaa paljon se, että jo parilla sadalla merkinnällä sen hinta pomppaa ilmaisesta pariinsataan dollariin. Tässä hankkeessa jo vanha tuttu, ihanan yksinkertainen Grafetee osoittautui työpajassakin toimivaksi ja mukavaksi käyttää.

Kovasti tapahtui neljän tunnin aikana, ja etenkin omien karttatöiden parissa työskentely tuntui etenevän hienosti. Seuraavan työpajan jälkeen saattaakin kartoilla olla jo jäterataa, kirkon ympäristöpäivien hautausmaapolkua, jo mainittua kylää kartoilla ja luomumatkakohteita karttapohjalla. Odotamme innolla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti