tiistai 8. maaliskuuta 2016

Luontopolku Endomondoon


Ohjeet kuvaluontopolun tekemiseen Endomondossa ovat nyt valmiit. Palautetta otetaan vastaan! Yllättävän monta käännettä on aina ohjeita kirjoittaessa, joten olisi mukava jos joku jaksaisi ohjeita hieman testailla. Ja lisää seuraa - nyt pääsee polkuja testaamaan käyttäjänäkökulmasta. Jos siis olet kipaissut Urpolan luontopolulla Endomondon pyöriessä niin vinkkaathan minulle miltä vaikutti.

Luontopolun tekeminen Endomondoon:

  1. Kirjaudu Endomondoon: http://www.endomondo.com. Voit tehdä erilliset tunnukset tai käyttää Google- tai Facebooktunnuksia.

Endomondo1.png

  1. Kierrä haluttu polku niin, että Endomondo on päällä. Ota kuvia kohteista, jotka haluat jaetulle polullesi.
TAI
2. Käytä suoraan Endomondon Reitit/Routes-valikkoa ja naputtele reitti kartalle sisätiloissa.
Endomondo 2.png

Endomondo 3.png

Reittiä piirtäessäsi voit valita karttapohjaksi kartan tai satelliittikuvan. Jos reitti ei kulje kartassa olevia teitä pitkin kannattaa varmistaa, että “snap to road” ei ole valittuna.

Endomondo9.png

3. Etsi reitti Endomondon reittivalikosta (ks. kohta 2).

Endomondo 4.png

4. Klikkaa oikea reitti auki ja valitse Edit (mikäli teit reitin koneella, olet varmaankin jo editointi-ikkunassa).

Endomondo 5.png

5. Voit muokata tekemääsi reittiä, lisätä otsikon ja kuvauksen. Myös kuvia voi lisätä. Kuvan paikka valitaan vasta kun kuva on lisätty.

Endomondo 6.png

6. Kuvia voi lisätä samalle paikalle montakin. Otsikkoon ja kuvaukseen saa hyvin ujutettua tietoa kohteesta tai pienen tehtävän.

Endomondo 7.png

7. Kun polkusi on valmis, muista tallentaa se (“save route”) ja tehdä siitä julkinen (“set privacy: public”).

Endomondo 8.png

8. Tallennettuasi polun voit avata sen taas käyttäjänäkymässä. Jakaaksesi reittisi myös muille esim. linkkinä, valitse kartan yläpuolen valikosta “Share” (sama valikko, josta aiemmin valittiin Edit). Voit jakaa reitin Facebookissa, kopioida sen linkin tai kopioida koodinpätkän jolla reitin saa upotettua nettisivulle.

Endomondo 9.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti